nieuws

Brumach boekt succes met nieuwe Venieri

bouwbreed Premium

apeldoorn – Simon Weerdenburg Handel en Groenservices uit Schiedam zet als eerste in Nederland de wiellader 763B van Venieri in. Importeur Brumach uit Apeldoorn noteerde kort na deze levering een bestelling voor eenzelfde machine van Aannemingsbedrijf Van Etten uit Andijk en van Stratenmakersbedrijf Kieft uit Putten. De laatste schafte tevens de wiellader 463F aan.

De Italiaanse fabrikant voorziet de 7,5 ton zware 763B standaard van een hydraulische snelwisselaar. De machine heeft een derde en vierde hydraulische functie voor aanbouwgereedschappen. Een laststabilisator verbetert de rij-eigenschappen op de openbare weg en vermindert de slijtage aan pennen en bussen. Voor de aandrijving koos de bouwer de hydrostatische Hydromatik van Bosch-Rexroth met tweemaal twee versnellingen. De vierwiel aangedreven machine heeft een pendelende achteras.

Onder de achterover scharnierende kap genereert een watergekoelde viercilinder turbodiesel van Perkins bij 2200 toeren 77 kilowatt. Tandwielen vervangen daarbij de distributiesnaar. De hydraulische pomp levert 95 liter per minuut onder een druk tot 230 bar. De machine bereikt 9100 kilo opbreek- en 3200 kilo hefkracht en kipt voorover bij een last van meer dan 4850 kilo. De penhoogte van het laadframe bedraagt 3525 millimeter. De standaardbak heeft 1450 liter inhoud en wordt met een servogestuurde joystick bediend. De machinist zit in de ROPS/FOPS-cabine in een stoel van Grammer. De breedte van de machine meet op klantenspecificatie 2100 tot 2300 millimeter.

Eind maart of begin april stelt Brumach de viertonner 2.63B voor die de drieënhalf tons VF 30.63 vervangt. In deze nieuwe wiellader wekt een watergekoelde direct ingespoten viercilinder diesel van Perkins bij 2600 toeren 40 kilowatt op.

De hydraulische pomp levert 58 liter per minuut bij een druk tot 210 bar. De hydrostatische aandrijving heeft tweemaal twee snelheden en een automatische vermogensregeling. Standaard monteert de fabrikant er een bak van 0,6 kubieke meter inhoud op. De machine heft maximaal 2000 kilo en wekt 4500 kilo uitbreekkracht op.

Op termijn vervangt Venieri ook de laadschop 90.13 door de elftonner 90.13B. De fabrikant rondt daarmee voorlopig de lijn van opnieuw vorm gegeven machines af. Kenmerkend voor deze reeks zijn volgens Brumach de �ronde kontjes�.

Reageer op dit artikel