nieuws

Breng onderzoek en innovatie in praktijk

bouwbreed

delft – Onderzoek en innovatie komen het midden- en kleinbedrijf onvoldoende ten goede. Dat stelt MKB-Nederland in een reactie op afspraken die tussen CDA, VVD en D66 zijn gemaakt om de val van het kabinet Balkenende te voorkomen. In het akkoord staat dat er meer geld vrijkomt voor onderzoek en innovatie. MKB-Nederland dringt erop aan dat […]

delft – Onderzoek en innovatie komen het midden- en kleinbedrijf onvoldoende ten goede. Dat stelt MKB-Nederland in een reactie op afspraken die tussen CDA, VVD en D66 zijn gemaakt om de val van het kabinet Balkenende te voorkomen.

In het akkoord staat dat er meer geld vrijkomt voor onderzoek en innovatie. MKB-Nederland dringt erop aan dat beide vaker zullen worden toegepast. Volgens de ondernemersorganisatie puilen de boekenkasten uit door de enorme hoeveelheid onderzoeksrapporten. “Waar het volgens MBK-Nederland nu om gaat, is de praktische toepassing van die onderzoeken in het midden- en kleinbedrijf”, aldus een toelichting van de organisatie. Toepassing is nodig om te voorkomen dat Nederland achterblijft bij andere Europese landen. De organisatie is wel te spreken over de financiële injectie die de overheid aan het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs wil toedienen.

Reageer op dit artikel