nieuws

Brabant worstelt met nieuwe infrastructuur

bouwbreed Premium

eindhoven – Moet er een nieuwe snelweg komen of is het voldoende de bestaande wegen beter te benutten. Of is misschien een toltunnel de ideale oplossing? In Zuidoost-Brabant is al maandenlang een discussie gaande over de toekomstige wegenstructuur. Binnenkort neemt de Eindhovense gemeenteraad een standpunt in. Komende zomer hakt de raad van het Samenwerkingsverband Regio […]

eindhoven – Moet er een nieuwe snelweg komen of is het voldoende de bestaande wegen beter te benutten. Of is misschien een toltunnel de ideale oplossing? In Zuidoost-Brabant is al maandenlang een discussie gaande over de toekomstige wegenstructuur. Binnenkort neemt de Eindhovense gemeenteraad een standpunt in. Komende zomer hakt de raad van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven SRE de knoop definitief door.

Dat er iets moet gebeuren om de doorstroming van het verkeer in Zuidoost-Brabant te verbeteren, is al lang geen punt van discussie meer. De bestaande wegen zijn namelijk absoluut niet in staat de verwachte groei van het aantal auto�s te verwerken. Vorig jaar presenteerde het SRE de zogenoemde BOSE-studie, Bereikbaarheid Oostzijde Stadsregio Eindhoven/Helmond. Daarin staan negentien varianten die een oplossing zouden kunnen bieden.

Een aantal gemeenten, de provincie Noord-Brabant, bewonersorganisaties, de Brabantse Milieufederatie en het bedrijfsleven hebben er inmiddels hun zegje over gedaan. Tot een eensluidend standpunt heeft dat tot nu toe echter niet geleid.

Reageer op dit artikel