nieuws

Bouw City Campus Max dit jaar van start

bouwbreed

utrecht – De bouw van het nieuwe studenten- en starterscomplex City Campus Max in Utrecht gaat dit jaar van start. Het complex bevat duizend wooneenheden, waarmee het tekort onder Utrechtse studentenkamers in één klap fors wordt verkleind. Dit tekort bedraagt structureel tweeduizend kamers. Ontwikkelaar Rabo Vastgoed heeft inmiddels wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd. Volgens regiomanager […]

utrecht – De bouw van het nieuwe studenten- en starterscomplex City Campus Max in Utrecht gaat dit jaar van start. Het complex bevat duizend wooneenheden, waarmee het tekort onder Utrechtse studentenkamers in één klap fors wordt verkleind. Dit tekort bedraagt structureel tweeduizend kamers.

Ontwikkelaar Rabo Vastgoed heeft inmiddels wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd. Volgens regiomanager A. Bochem wordt over vier weken de bouwvergunning aangevraagd. Ze hoopt in september te kunnen beginnen.

�Max� bestaat uit drie woontorens met fitnessruimten, horeca en andere op studenten toegesneden voorzieningen en bedrijvigheid. Op het dak is plaats voor een tennisbaan en basketbalveld.

Het complex is onderdeel van een binnenstedelijk woningbouwprogramma, dat is ontwikkeld is in samenwerking met Rabo Vastgoed, de gemeente Utrecht, energievereniging Sunergy en studentenhuisvestingsorganisatie SSHU. Het complex verrijst op de hoek Europalaan-Beneluxlaan, op het voormalige terrein van de Rijks Automobiel Centrale. Oplevering is naar verwachting medio 2007.

Reageer op dit artikel