nieuws

BNG baart dochter voor ontwikkeling

bouwbreed

den haag – De Bank Nederlandse Gemeenten richt met ingang van 1 maart 2005 BNG Vastgoedontwikkeling (BVG) op met een maatschappelijk kapitaal van 6 miljoen euro, waarvan 3 miljoen gestort. BVG ondersteunt woningcorporaties, zorginstellingen en gemeenten bij de ontwikkeling en realisatie van vastgoedplannen. Dit gebeurt door de inzet van risicodragend kapitaal en expertise binnen maatschappelijk […]

den haag – De Bank Nederlandse Gemeenten richt met ingang van 1 maart 2005 BNG Vastgoedontwikkeling (BVG) op met een maatschappelijk kapitaal van 6 miljoen euro, waarvan 3 miljoen gestort.

BVG ondersteunt woningcorporaties, zorginstellingen en gemeenten bij de ontwikkeling en realisatie van vastgoedplannen. Dit gebeurt door de inzet van risicodragend kapitaal en expertise binnen maatschappelijk aanvaardbare kaders. BVG wil zo bijdragen aan de haalbaarheid van de stedelijke herstructurering en specifieke ruimtelijke ontwikkelingen. Steeds vaker wordt de BNG benaderd om deel te nemen in de herstructurering van bestaand stedelijk gebied, en dan niet alleen in de grondexploitatie via dochter OPP (Ontwikkelings- en Participatiebedrijf Publieke sector BV) maar ook in de ontwikkeling van vastgoed. Gezien de vele raakvlakken zal vaak worden gewerkt in het verlengde of samen met OPP. Als BNG-dochter zal BVG zich vooral richten op bestaand stedelijk gebied. Daarbij richt BVG zich met name op (kleinschalige) woningbouwprojecten.

Reageer op dit artikel