nieuws

Blankert ziet toe op evaluatie Schiphol

bouwbreed

den haag – Oud-voorzitter H. Blankert van werkgeversorganisatie VNO-NCW leidt de procescommissie voor de evaluatie van het Schipholbeleid. GroenLinks vindt hem niet onafhankelijk. De commissie moet er op toezien dat het onderzoek naar het Schipholbeleid onafhankelijk en objectief gebeurt. Zij controleert of een speciaal ingesteld projectbureau de gevolgen van de in 2003 ingevoerde Schipholwet en […]

den haag – Oud-voorzitter H. Blankert van werkgeversorganisatie VNO-NCW leidt de procescommissie voor de evaluatie van het Schipholbeleid. GroenLinks vindt hem niet onafhankelijk.

De commissie moet er op toezien dat het onderzoek naar het Schipholbeleid onafhankelijk en objectief gebeurt. Zij controleert of een speciaal ingesteld projectbureau de gevolgen van de in 2003 ingevoerde Schipholwet en de Luchtvaartbesluiten zorgvuldig evalueert. Dit bureau onderzoekt de beleidsgevolgen wat betreft geluidsoverlast, ruimtelijke aspecten, infrastructuur, bereikbaarheid, werkgelegenheidsgroei en het vestigingsbeleid. Na evaluatie moet onder meer blijken hoeveel ruimte er rond Schiphol is voor woningbouw.

Naast Blankert bestaat de commissie uit plaatsvervangend SER-kroonlid H. Kamps, Ruimtelijk Planbureau-directeur W. Derksen, hoogleraar M.van Twist van de Radbout Universiteit Nijmegen en de Duitse luchtvaartdeskundige I. Joerss. Blankert heeft de ruimte om nog een lid toe te voegen.

Kamerlid W. Duyvendak van GroenLinks vindt de benoeming van Blankert discutabel. De werkgeversvoorzitter speelde volgens Duyvendak een “prominente en partijdige rol in de totstandkoming van de Schipholwet”. GroenLinks pleit daarom voor een “onafhankelijker voorzitter.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels