nieuws

Bezwaar tegen aanleg baggerdepot Vathorst

bouwbreed

amersfoort – Opnieuw tekenen de Samenwerkende Groeperingen Leefbaar Amersfoort (SGLA) en de Bewonersvereniging Vathorst (BVV) bezwaar aan bij de Raad van State. Ditmaal verzetten zij zich tegen de milieuvergunning die is verleend voor de aanleg van een baggerdepot bij de wijk Vathorst. Eerder vielen ze over aanpassing van het bestemmingsplan. Die zaak loopt nog. Utrecht […]

amersfoort – Opnieuw tekenen de Samenwerkende Groeperingen Leefbaar Amersfoort (SGLA) en de Bewonersvereniging Vathorst (BVV) bezwaar aan bij de Raad van State. Ditmaal verzetten zij zich tegen de milieuvergunning die is verleend voor de aanleg van een baggerdepot bij de wijk Vathorst. Eerder vielen ze over aanpassing van het bestemmingsplan. Die zaak loopt nog.

Utrecht zag tot voor kort geen oplossing voor de stort van 7 miljoen kuub bagger en kon op grond van het huidige bestemmingsplan een vergunning niet weigeren. Inmiddels blijken er wel alternatieven te zijn. SGLA en BVV twijfelen dan ook aan nut en noodzaak van het baggerdepot.

Reageer op dit artikel