nieuws

Betrek ook mkb bij pps-projecten

bouwbreed

den haag – Publiek private samenwerking (pps) moet “geen feestje worden voor alleen de grote bedrijven”. Het Rijk dient daarom waarborgen te creëren voor middelgrote en kleine bedrijven zodat ook zij kunnen deelnemen aan pps-projecten. Dat zei CDA-Kamerlid R. Kortenhorst gisteren bij het kameroverleg over de voortgangsrapportage Kenniscentrum PPS dat is ondergebracht bij het ministerie […]

den haag – Publiek private samenwerking (pps) moet “geen feestje worden voor alleen de grote bedrijven”. Het Rijk dient daarom waarborgen te creëren voor middelgrote en kleine bedrijven zodat ook zij kunnen deelnemen aan pps-projecten.

Dat zei CDA-Kamerlid R. Kortenhorst gisteren bij het kameroverleg over de voortgangsrapportage Kenniscentrum PPS dat is ondergebracht bij het ministerie van Financiën. Kortenhorst vroeg de ministers Peijs (verkeer) en Zalm (financiën) ervoor te zorgen dat het mkb niet wordt buitengesloten bij pps-aanbestedingen. Ook vroeg Kortenhorst hen de cultuuromslag op de departementen “aan te pakken”.

Voor PvdA-Kamerlid R. Heemskerk is de vraag om bespoediging van een zo�n cultuuromslag “obligaat”. Om voor genoeg pps-projecten te zorgen moet, vindt de PvdA, een pps-norm worden vastgesteld. Hij denkt aan een norm van 10 procent van alle FES-gelden die via pps-constructies besteed moet worden. Zalm liet weten zijn twijfels te hebben over zulke budgettaire quota.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels