nieuws

Beierse zweeftrein weer stap dichterbij

bouwbreed Premium

münchen – Deutsche Bahn verwacht in 2006 de handen vrij te hebben om te kunnen beginnen met de bouw van een magneettreinverbinding tussen München en het vliegveld van de Beierse hoofdstad. De spoorwegmaatschappij heeft voor het 37 kilometer traject een plan voorgelegd aan de rijksdienst Eisenbahnbundesamt. “De route tussen het centraal spoorwegstation en het vliegveld […]

münchen – Deutsche Bahn verwacht in 2006 de handen vrij te hebben om te kunnen beginnen met de bouw van een magneettreinverbinding tussen München en het vliegveld van de Beierse hoofdstad. De spoorwegmaatschappij heeft voor het 37 kilometer traject een plan voorgelegd aan de rijksdienst Eisenbahnbundesamt.

“De route tussen het centraal spoorwegstation en het vliegveld van München is ideaal voor het inzetten van de magneettrein”, stelt topman H. Mehdorn van Deutsche Bahn. “Op grond van de groeipotentie van de regio en de luchthaven, is economisch succes verzekerd. We gaan onze planning nu verdiepen en onderhandelen parallel daaraan met het bedrijfsleven om de voortgang van het project veilig te stellen.”

De spoorwegmaatschappij heeft tot in detail voor twee delen van het traject toestemming gevraagd. Binnen enkele maanden zullen ook de documenten behorende bij de resterende drie andere deelplannen worden overhandigd.

Reageer op dit artikel