nieuws

Bedrijventerreinen bewaakt met paaltjes

bouwbreed

steenbergen – Uit de grond schietende paaltjes verhinderen criminelen te vluchten na een inbraak op bedrijventerreinen Reinierpolder 1 en 2 in Steenbergen. Zodra bij een van de bedrijven op de terreinen het alarm afgaat, komen de paaltjes van het bedrijf Mecurity omhoog en wordt de vluchtroute afgesneden. Met de auto kan het terrein niet meer […]

steenbergen – Uit de grond schietende paaltjes verhinderen criminelen te vluchten na een inbraak op bedrijventerreinen Reinierpolder 1 en 2 in Steenbergen.

Zodra bij een van de bedrijven op de terreinen het alarm afgaat, komen de paaltjes van het bedrijf Mecurity omhoog en wordt de vluchtroute afgesneden. Met de auto kan het terrein niet meer via de zes toegangswegen worden verlaten. Stoplichten geven aan dat de weg geblokkeerd is. Alleen het beveiligingsbedrijf en de politie kunnen de palen weer in de grond laten zakken.

De antiroofpalen, bollards genoemd, zijn onderdeel van een veiligheidsplan dat de criminaliteit op het terrein moet terugdringen. Binnen drie jaar moet het aantal inbraken met een kwart zijn gedaald. De Reinierpolder wordt al jaren gekweld door een groot aantal inbraken en ramkraken.

De Reinierpolder is door staatssecretaris Van Gennip (economische zaken) geadopteerd en heeft een subsidie van 75.000 euro gekregen om de maatregelen uit te voeren. Het totale veiligheidsplan is begroot op 200.000 euro.

Het veiligheidsproject gaat morgen van start. De adoptie maakt deel uit van het actieplan Veilig Ondernemen, dat vorig jaar werd opgezet door bedrijfsleven, verzekeraars en de overheid.

Reageer op dit artikel