nieuws

Ballast Nedam na overname Hollestelle sterk in Noorden

bouwbreed

nieuwegein – Ballast Nedam heeft Hollestelle Vastgoed Ontwikkeling overgenomen. Daarnaast heeft het bedrijf een aantal forse projecten binnengehaald, waarvan enkele voor meerdere jaren werk zorgen.

De divisie Bouw en Ontwikkeling van Ballast Nedam heeft de besprekingen rond de overname van Hollestelle succesvol afgerond. De overname past in de strategie om activiteiten in het noorden van het land uit te breiden.

Hollestelle Vastgoed Ontwikkeling uit Groningen is een projectontwikkelaar die vooral in de drie noordelijke provincies actief is. Centraal staat het ontwikkelen van hoogwaardige architectuur op het gebied van woningbouw. De ontwikkelingsportefeuille bedraagt zo�n 70 miljoen euro. Het bedrijf zal onder eigen naam als zelfstandige werkmaatschappij zijn activiteiten voortzetten.

Samen met BAM heeft Ballast een raamovereenkomst getekend met de gemeente Almere voor de ontwikkeling van het Olympiakwartier in Almere Poort. Naast ongeveer negenhonderd appartementen en woningen en ruim 100.000 vierkante meter in dit centrumgebied krijgt het Olympiakwartier ook nog diverse voorzieningen. De totale omzet bedraagt zo�n 1 miljard euro.

Spoortunnel

Met NS Vastgoed tekent Ballast Nedam voor de ontwikkeling van 1300 woningen en 25.000 vierkante meter kantoren in de Spoorzone in Delft. Deze ontwikkeling duurt tien jaar en hangt samen met de bouw van de Spoortunnel. Na de start van de bouw van de tunnel in 2007, zullen in 2008 de eerste bouwrijpe kavels worden afgenomen. In totaal betreft het een ontwikkelpotentieel van ongeveer 350 miljoen euro.

De divisie Bouw en Ontwikkeling heeft daarnaast de orderportefeuille weten uit te breiden met zes projecten ter waarde van dik 230 miljoen euro. Het grootste daarvan, het Maasland Ziekenhuis in Sittard-Geleen voor 90 miljoen, is in combinatie. Verder gaat het om twee woningbouwprojecten in Amsterdam en Utrecht met in totaal meer dan zeshonderd woningen.

Reageer op dit artikel