nieuws

AM en Heijmans samen in Gorinchems woonproject

bouwbreed

gorinchem – De ontwikkelaars AM Wonen en Heijmans Vastgoed hebben met de gemeente Gorinchem een overeenkomst gesloten over het gebied Hoog Dalem. Tussen 2007 en 2014 verrijst ten oosten van Gorkum een wijk met 1400 woningen en diverse nutsvoorzieningen.

Het aandeel van AM en Heijmans brengt een omzet van 255 miljoen euro in het laadje.

Oosterlinge 2, een vennootschap van AM Wonen en Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling, draagt de zorg over de opstalontwikkeling van Hoog Dalem. Het gebied sluit aan bij Laag Dalem (3000 woningen) en Laag Dalem Zuid (225 woningen).

Hoog Dalem maakt deel uit van een inundatiegebied uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bij de ontwikkeling wordt gebruikgemaakt van de karakteristieken van de waterberging. De Waterlinie krijgt een nieuw accent door de woningen op eilanden te concentreren.

Volgens de huidige plannen wordt een kwart tot 30 procent van de woningen in huur uitgegeven. De helft van de koopwoningen valt in het middeldure en dure segment. Een op de tien woningen is een appartement.

Momenteel wordt onderzoek verricht naar de de bouw van een winkelcomplex voor geheel Gorinchem-Oost. Op de wensenlijst staan eveneens voorzieningen ten behoeve van het onderwijs en ouderen.

Reageer op dit artikel