nieuws

Walter-dochter Dywidag overgenomen door Strabag

bouwbreed Premium

augsburg – De Oostenrijks-Duitse combinatie Bauholding Strabag neemt Dywidag over uit de failliete boedel van Walter Bau. De aankoop brengt 4100 medewerkers plus een omzet van 1,2 miljard euro onderdak.

Curator W. Schneider is in zijn nopjes dat in recordtijd een belangrijk brokstuk van Walter Bau gered is. Ruim twintig kleinere vennootschappen van Walter hebben al het loodje gelegd. Met de redding van Dywidag is de volledige versplintering van het Walter-concern voorkomen.

Onder de paraplu van Strabag wordt oude bekende Dywidag geheel opnieuw opgezet. Onder de holding komen vier vennootschappen: Project- en Ingenieursbouw, Internationaal, Dywidag Oostenrijk en Walter Heilit Verkeerswegen.

De Dywidag-dochter DSI maakt geen deel uit van de transactie. Het bedrijf beschikt over eigen kredietlijnen en staat nog stevig overeind. Curator Scheider ziet daarom geen reden met de verkoop van DSI haast te maken. Hij wordt in zijn oordeel gesteund door de rij van belangstellenden voor de profitabele dochter van Walter.

Dankzij de inlijving van Dywidag groeit Strabag uit tot een concern met 37.000 medewerkers die gezamenlijk goed zijn voor een omzet van 7,5 miljard euro. “We hebben opnieuw een belangrijke stap gezet om een van de leidende bouwers in Europa te worden”, stelt bestuursvoorzitter P. Hasselsteiner van Strabag.

Juridisch slokt Strabag Dywidag op per 1 april.

Reageer op dit artikel