nieuws

Walter Bau raakt station kwijt in Berlijn

bouwbreed Premium

berlijn – Spoorwegbedrijf Deutsche Bahn heeft een contract met Walter Bau over de bouw van station Papestraße in Berlijn opgezegd. Al langer kende het project ernstige problemen. Onderaannemers verwijten de wankelende bouwreus Walter Bau trage be-taling. In het spoor van de houdstermaatschappij van de onderneming uit Augsburg zijn elf dochterbedrijven van Walter Bau failliet verklaard. […]

berlijn – Spoorwegbedrijf Deutsche Bahn heeft een contract met Walter Bau over de bouw van station Papestraße in Berlijn opgezegd. Al langer kende het project ernstige problemen. Onderaannemers verwijten de wankelende bouwreus Walter Bau trage be-taling. In het spoor van de houdstermaatschappij van de onderneming uit Augsburg zijn elf dochterbedrijven van Walter Bau failliet verklaard. Bij Deutsche Bahn bestaat niet langer het vertrouwen dat Walter Bau het station zoals afgesproken in 2006 zal kunnen opleveren. Station Papestraße is een belangrijk knooppunt op de Berlijnse Ring en een route van het centrum naar de zuidelijke stadsdelen.

Reageer op dit artikel