nieuws

Vijf jaar cel dreigt voor Britse dierenactivisten

bouwbreed

londen – De Britse minister voor handel en industrie Patricia Hewitt heeft een wetsvoorstel gepubliceerd om de activiteiten van extreme dierenactivisten harder aan te kunnen pakken. De minister komt met een nieuw misdrijf, �onwettige actie met als doel het wettelijk functioneren van bedrijven of andere organisaties te verstoren�, en wil dat bestraffen met maximaal vijf […]

londen – De Britse minister voor handel en industrie Patricia Hewitt heeft een wetsvoorstel gepubliceerd om de activiteiten van extreme dierenactivisten harder aan te kunnen pakken. De minister komt met een nieuw misdrijf, �onwettige actie met als doel het wettelijk functioneren van bedrijven of andere organisaties te verstoren�, en wil dat bestraffen met maximaal vijf jaar gevangenisstraf.

De Britse dierenactivisten hebben de laatste tijd vooral de bouw van een nieuw dierenlaboratorium voor de Universiteit van Oxford onmogelijk gemaakt door niet alleen de hoofdaannemer maar ook onderaannemers en leveranciers van bouwmaterialen regelmatig te bedreigen. Ook de aandeelhouders, bankiers en andere relaties van deze bedrijven waren het doelwit. Met het wetsvoorstel hoopt de minister dergelijke acties voortaan doeltreffender aan te kunnen pakken.

De universiteit heeft onlangs wel van een rechtbank gedaan gekregen dat de activisten zich niet meer rond de bouwplaats mogen ophouden maar is er desondanks niet in geslaagd een nieuwe aannemer te vinden voor het project.

Reageer op dit artikel