nieuws

Ventilatormotoren Leroy-Somer voldoen al aan nieuwe norm

bouwbreed

soesterberg – Leroy-Somer levert ventilatormotoren die voldoen aan EN12101-3. Deze norm wordt op 1 april van kracht. De variant LSHT zit in een aluminium behuizing en de uitvoering FLSHT in een gietijzeren omkasting. Ze zijn bedoeld voor normale temperaturen in bijvoorbeeld tunnels, parkeergarages en trappenhuizen en komen ook bij calamiteiten in werking. Afhankelijk van de […]

soesterberg – Leroy-Somer levert ventilatormotoren die voldoen aan EN12101-3. Deze norm wordt op 1 april van kracht. De variant LSHT zit in een aluminium behuizing en de uitvoering FLSHT in een gietijzeren omkasting. Ze zijn bedoeld voor normale temperaturen in bijvoorbeeld tunnels, parkeergarages en trappenhuizen en komen ook bij calamiteiten in werking. Afhankelijk van de uitvoering weerstaan de motoren twee uur 200 of 400 graden Celsius of een uur 300 graden Celsius. Varianten zijn twee uur bestand tegen temperaturen van 250 of 300 graden Celsius. De vermogens liggen tussen de 0,55 en 500 kilowatt. Het toerental is vast, stapsgewijs in te stellen of traploos te regelen. De beschermingsklasse komt overeen met IP55 en de isolatieklasse met H of HN/C.

De elektrische aansluiting loopt via een metalen klemmenkast op de motor of via losse uitlopers. Leroy-Somer levert de motoren met en zonder koeling en voorziet ze als optie met een thermische beveiliging in de wikkelingen en de eindschilden.

Reageer op dit artikel