nieuws

VBI introduceert klimaatvloer

bouwbreed

huissen – VBI introduceert de Klimaatvloer, waarmee ook in de woningbouw tot betonkernactivering kan worden overgegaan. De Klimaatvloer is een vervolg op de VBI Appartementenvloer en de Leidingvloer, waarmee hij in projecten dan ook is te combineren. Bij de Klimaatvloer zijn in de iets dikkere betonnen onderschil leidingen opgenomen voor het transport van de koude […]

huissen – VBI introduceert de Klimaatvloer, waarmee ook in de woningbouw tot betonkernactivering kan worden overgegaan.

De Klimaatvloer is een vervolg op de VBI Appartementenvloer en de Leidingvloer, waarmee hij in projecten dan ook is te combineren.

Bij de Klimaatvloer zijn in de iets dikkere betonnen onderschil leidingen opgenomen voor het transport van de koude of warme vloeistof, de essentie van de betonkernactivering. In de fabriek kunnen per vloerelement één of twee registers van leidingen worden aangebracht, die naar keuze naar boven of naar onderen toe zijn te koppelen aan de aan- en afvoerleidingen van de klimaatinstallatie.

Evenals bij de Appartementen- en Leidingvloer zijn aan de bovenzijde fabrieksmatig sleuven aan te brengen. Omdat die minimaal 100 millimeter diep zijn, is voor de overige (ventilatie)leidingen gemakkelijk een plekje binnen de constructiehoogte van de vloer, waardoor het verlaagd plafond achterwege kan blijven. Betonkernactivering wordt nu nog voornamelijk toegepast in de utiliteitsbouw, aldus VBI. Het bedrijf ziet daarnaast voldoende groeimogelijkheden in de woningbouwsector. VBI, hal 7, B010.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels