nieuws

Van Wijhe Verf breidt distributienetwerk uit

bouwbreed

zwolle – Van Wijhe Verf neemt de verfverkoopactiviteiten van Versteeg Glas en Verf over. De producent van Wijzonol Bouwverven breidt daarmee het netwerk van eigen groothandelzaken uit naar de regio Twente.

De verfactiviteiten van het in Hengelo gevestigde Versteeg worden ondergebracht bij Tijmen Verf, een in Zwolle gevestigde groothandel van Van Wijhe. De groothandelsgroep telt inmiddels dertien regionale vestigingen die in drie ondernemingen zijn ondergebracht. In Noord-Holland en Utrecht beschikt het in Zaandam gevestigde Mooij Verf met negen locaties over het grootste netwerk. Dieze Verf bedient de West-Brabantse markt vanuit Tilburg en Breda.

Met de investeringen in de distributiekanalen wil verffabrikant Van Wijhe – dat na Sigma en Sikkens met 170 man personeel claimt de derde producent van Nederland te zijn – meer grip krijgen op de afzet van haar producten op regionale markten. “Schildersbedrijven kopen hun verf bij voorkeur bij een lokale leverancier die hen goed kent “, licht B. Diecker van Van Wijhe de strategie toe.

De onderneming speelt ook in op de opvolgingsproblemen waarmee bedrijven in de verfgroothandel worstelen. “Als er geen opvolger is, wordt de onderneming vaak verkocht”, vertelt Diecker. Het familiebedrijf Van Wijhe, de onderneming wordt momenteel geleid door de vierde generatie, is in zo�n situatie geïnteresseerd in een overname.

Diecker verwacht dat het distributienetwerk de komende jaren verder uitgebreid wordt. “We zullen het hier zeker niet bij laten. Een planning is er niet, maar als er zich een kans voordoet en de onderneming past in ons netwerk, dan zal die zeker benut worden.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels