nieuws

Uitspraken verdachten

bouwbreed

Een aantal verdachten verscheen eerder bij de Parlementaire Enquêtecommissie Bouwnijverheid. Wat verklaarden zij toen over de bouwfraude-affaire. Henk Koop: “Of ik ambtenaren van de Nederlandse Staat of gemeenten heb omgekocht? Het antwoord is: nee.” J.S. : “Het gaat niet om grote bedragen, het gaat om pepernoten.” J. van V.: “Ik denk dat wij best beschermd […]

Een aantal verdachten verscheen eerder bij de Parlementaire Enquêtecommissie Bouwnijverheid. Wat verklaarden zij toen over de bouwfraude-affaire.

Henk Koop: “Of ik ambtenaren van de Nederlandse Staat of gemeenten heb omgekocht? Het antwoord is: nee.”

J.S. : “Het gaat niet om grote bedragen, het gaat om pepernoten.”

J. van V.: “Ik denk dat wij best beschermd mogen worden tegen de NMa en het Openbaar Ministerie. Je hoeft jezelf niet te beschuldigen. Anders ga je misschien dingen zeggen waarvan later misbruik wordt gemaakt.”

F.V.: “Ik heb sterk de indruk dat een aantal mensen uit is op mijn ondergang.”

H. de V.: “Sinds de Zembla-uitzending bestaat het systeem niet meer. Wat in 1995, 1996 niet lukte, is hierdoor in ieder geval totstandgekomen. Met alle gevolgen van dien.”

W.W.: “Alle mensen waarmee ik een op een aan tafel zit, zeker bij het NEF en het OEF, hebben een systeem. Van klein tot groot, niemand wordt uitgezonderd bij dit soort zaken.”

Reageer op dit artikel