nieuws

Tyrolit toont nieuwe elektrische muurzagen

bouwbreed Premium

brussel – Twee elektrische muurzagen toonde Tyrolit Benelux op de Bouwbeurs: de EX die met een vermogen van 11 kilowatt 320 millimeter diep zaagt en de WX-15 die met een vermogen van 15 kilowatt 420 millimeter zaagdiepte bereikt.

In de EX passen zaagbladen tot een diameter van 750 millimeter. De machine heeft een rolgeleiding en een schakelbare ronddraaiende arm.

De EX is aan te passen voor het maken van lasverbindingen tot 50 millimeter. De kunststof beschermkap blijft onder alle toepassingen functioneren. De staalversterkte aluminium rails zijn aan het model aangepast. De roterende railsteun spaart tijd bij het wisselen van rails. De 19,5 kilo zware machine neemt 16 of 32 ampère op.

Met een aangepast koelwatersysteem kan de EX ook metselwerk droogzagen. De WX-15 neemt zaagbladen tot 1000 millimeter diameter op. Tyrolit levert beschermkappen voor een diameter van 800 of 1000 millimeter. De bediening en de aandrijving kunnen voor kabelzagen worden aangepast. Ook deze machine weegt 19,5 kilo en neemt 16 of 32 ampère op.

Reageer op dit artikel