nieuws

SunDisc komt steeds beter in vorm

bouwbreed

rotterdam – Ook aan een product dat al sinds jaar en dag tot tevredenheid van fabrikant en gebruiker functioneert valt nog te verbeteren, leerde directeur R. Esselink van SunDisc Solar Systems. Het Zwolse bedrijf maakt zonnecollectoren die het water van openlucht zwembaden verwarmen. Deze zogeheten SunDisc is nu geheel uit polyethyleen gemaakt. Het pakket slangen […]

rotterdam – Ook aan een product dat al sinds jaar en dag tot tevredenheid van fabrikant en gebruiker functioneert valt nog te verbeteren, leerde directeur R. Esselink van SunDisc Solar Systems. Het Zwolse bedrijf maakt zonnecollectoren die het water van openlucht zwembaden verwarmen. Deze zogeheten SunDisc is nu geheel uit polyethyleen gemaakt.

Het pakket slangen zet daardoor gelijkmatiger uit en blijft beter in vorm. Een speciaal verdeelsysteem zorgt met een minimaal aantal aansluitpunten voor een goede doorstroming van het water. De collector is bol van vorm en vangt op elke plaats de hele dag door zonnewarmte op. Eén collector is voldoende voor de verwarming van 10 kubieke meter water. De SunDisc biedt een effectief oppervlak van 3,68 vierkante meter bij een buitendiameter van 2,30 meter.

Reageer op dit artikel