nieuws

Stichtse Brug wacht definitief herstelplan

bouwbreed Premium

lelystad – De noodreparatie die de Stichtse Brug (A27), de verbinding tussen Zuidelijk Flevoland en het vaste land, vorige week moest ondergaan omdat een metalen strip in de voegovergang was gebroken, krijgt op korte termijn een vervolg in een grote reparatie. Tijdens de noodreparatie is ook lekkage in de rubberstrip geconstateerd. De voegovergang tussen het […]

lelystad – De noodreparatie die de Stichtse Brug (A27), de verbinding tussen Zuidelijk Flevoland en het vaste land, vorige week moest ondergaan omdat een metalen strip in de voegovergang was gebroken, krijgt op korte termijn een vervolg in een grote reparatie. Tijdens de noodreparatie is ook lekkage in de rubberstrip geconstateerd.

De voegovergang tussen het landdeel van de weg en de brug zelf vangt de temperatuurverschillen op tussen zomer en winter en maakt dat deze kan krimpen en/of uitzetten. Na 25 jaar goede dienst brak van de week een van de staalstrippen. “Elke dag werd de brug geïnspecteerd, maar gisteren ging de strip zodanig te keer dat het risico dat deze los zou raken en auto�s zou beschadigen te groot werd”, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De voegovergang is tijdelijk gerepareerd. Rijkswaterstaat onderzoekt nu wat er verder moet gebeuren. Want éen ding is volgens de dienst zeker: het nu tijd voor een goed plan.

Reageer op dit artikel