nieuws

Stakingen dreigen bij klinkeroven ENCI

bouwbreed

houten – Bij de klinkeroven van ENCI in Maastricht dreigen stakingen als de bedrijfsleiding niet ingaat op de eisen die bonden en ondernemingsraad hebben gesteld. Dit laat CNV Steen en Glas weten na een ledenraadpleging. Aanstaande vrijdag om 11.00 uur loopt een ultimatum hierover af. Het conflict tussen de bond en ENCI spitst zich toe […]

houten – Bij de klinkeroven van ENCI in Maastricht dreigen stakingen als de bedrijfsleiding niet ingaat op de eisen die bonden en ondernemingsraad hebben gesteld. Dit laat CNV Steen en Glas weten na een ledenraadpleging. Aanstaande vrijdag om 11.00 uur loopt een ultimatum hierover af.

Het conflict tussen de bond en ENCI spitst zich toe op de wijze waarop bij de cementproducent moet worden gereorganiseerd. Een door de bond en ondernemingsraad ondersteund plan voorziet in het openhouden van de klinkeroven, een werkgelegenheidsgarantie voor vijf jaar, een verlies van honderd banen zonder gedwongen ontslagen, kostenbesparing en winst. Het plan van ENCI leidt tot sluiting van de oven, een verlies aan werkgelegenheid van 270 arbeidsplaatsen en geen betere perspectieven.

Het CNV vindt dit een belangrijk signaal. Werkgelegenheid is een speerpunt in het centraal akkoord van november. Dat moet niet alleen op papier een kernwaarde zijn maar ook in de praktijk. Ondernemingen die zich hier niet aan storen, zullen daarom zonder pardon met dit soort acties geconfronteerd kunnen worden.

Reageer op dit artikel