nieuws

Staatsbosbeheer strenger dan gemeenten

bouwbreed Premium

leeuwarden – De Friese gemeenten Terschelling en Vlieland en Staatsbosbeheer stemmen hun welstandcriteria op elkaar af. Dat is nodig omdat de huidige eisen in de praktijk met elkaar kunnen botsen. De eisen die Staatsbosbeheer stelt aan ruimtelijke ordening zijn zwaarder dan de gemeentelijke voorschriften en eisen. Vorig jaar maart werd om die reden de bouw […]

leeuwarden – De Friese gemeenten Terschelling en Vlieland en Staatsbosbeheer stemmen hun welstandcriteria op elkaar af. Dat is nodig omdat de huidige eisen in de praktijk met elkaar kunnen botsen. De eisen die Staatsbosbeheer stelt aan ruimtelijke ordening zijn zwaarder dan de gemeentelijke voorschriften en eisen.

Vorig jaar maart werd om die reden de bouw van zomerhuisjes op Vlieland stilgelegd. De gemeente was akkoord gegaan, maar Staatsbosbeheer, dat de grond in erfpacht uitgeeft, hield de bouw tegen.

De partijen hebben nu afgesproken samen criteria te formuleren voor bebouwing direct bij natuurgebieden. Ook zullen zij elkaar eerder bij planvorming betrekken.

Reageer op dit artikel