nieuws

Slim idee voor leveren legionellavrij water

bouwbreed

den haag – De vraag hoe een jachthaven ervoor kon zorgen dat legionllavrij water geleverd kon worden. Dat is voor loodgieter H. Korstanje uit Wijk bij Duurstede reden geweest een nieuw systeem te bedenken. De legionellabacterie in drinkwater kan mensen ziek maken. De bacterie kan echter niet overleven in water met een hogere temperatuur dan […]

den haag – De vraag hoe een jachthaven ervoor kon zorgen dat legionllavrij water geleverd kon worden. Dat is voor loodgieter H. Korstanje uit Wijk bij Duurstede reden geweest een nieuw systeem te bedenken.

De legionellabacterie in drinkwater kan mensen ziek maken. De bacterie kan echter niet overleven in water met een hogere temperatuur dan 55 graden Celsius. Systemen om water te verwarmen bestaan natuurlijk al. Maar een eenvoudig en goedkoop systeem om de jachthaven genoeg legionellavrij water te laten leveren is echter wat anders.

Korstanje wist van uitwendige verwarmingslinten tegen de vorst. Voor het bacterievrijmaken van voldoende drinkwater is de capaciteit daarvan echter te laag. Hij bedacht voor de jachthaven een systeem met de verwarmingsdraad in de leiding. Dat is een octrooieerbaar idee gebleken. Het systeem zou gemakkelijk zijn toe te passen, goedkoop zijn en uitermate geschikt voor jachthavens, op campings en beurzen en in restaurants.

Reageer op dit artikel