nieuws

Reesink wijst Van Herk Groep definitief af

bouwbreed

zutphen – Reesink gaat definitief niet in op het overnamebod van de Rotterdamse vastgoedbelegger en investeerder Van Herk Groep. Dat heeft het Zutphense handelshuis gisteren laten weten.

De partijen spraken gisteren met elkaar over de plannen van Van Herk om Reesink in te lijven en van de beurs te halen. Volgens Reesink heeft Van Herk echter “geen enkel argument” op tafel kunnen leggen voor samenwerking. De Zutphenaren vinden dat Van Herk veel te weinig affiniteit heeft met de handelsactiviteiten van Reeskink. Een overname zou daarom niet logisch zijn. Reesink verkoopt onder meer gereedschap, grondmachines en doe-het-zelfartikelen. Van Herk belegt in vastgoed en bedrijven en is eigenaar van Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling. De groep haalde eerder Nagron van de beurs.

De Ondernemingsraad van Reesink boorde afgelopen vrijdag de overnameambities van Van Herk al de grond in. De belager kon “naar de hel” lopen, aldus verklaarde de OR, die vermoedde dat Van Herk vooral aasde op het onroerend goed van Reesink.

Reageer op dit artikel