nieuws

Reesink toch in gesprek met Van Herk Groep

bouwbreed

zutphen – Bouwtoeleverancier Reesink voelt weinig voor een overname door Van Herk Groep, maar gaat toch in gesprek met de Rotterdamse investeerder. Dat heeft de directie van de Zutphense handelsonderneming gisteren laten weten.

Van Herk Groep maakte dinsdagavond wereldkundig een bod in contanten uit te willen brengen op Reesink, om de handelsonderneming vervolgens van de beurs te halen.

Voor Reesink kwam die mededeling als een volstrekte verrassing. Het bedrijf sprak vorig jaar al eens met Van Herk Groep over dergelijke plannen. Toen werd geconcludeerd dat “voortzetting van de besprekingen niet zinvol” was omdat Van Herk Groep vooral actief is in onroerend goed en geen kennis heeft van de handelsactiviteiten van Reesink. “De actie van Van Herk Groep heeft ons daarom toch bevreemd en verrast”, aldus Reesink.

De onderneming heeft niettemin besloten in te gaan op het verzoek van Van Herk Groep om nieuwe besprekingen te voeren. Reesink blijft echter sceptisch. “Het zijn de argumenten die ons tot de overtuiging moeten brengen dat het toch bepaald goed is voor Reesink en de daarbij betrokkenen om in te gaan op de avances.”

Volgens Van Herk Groep gaat Reesink bij een beëindiging van zijn beursnotering er alleen maar op vooruit. Het handelshuis kan zich dan actiever concentreren op versterking van de activiteiten. Bovendien blijft de zelfstandigheid van Reesink met Van Herk Groep als financieel sterke aandeelhouder gewaarborgd, aldus de Rotterdammers.

Van Herk Groep belegt in vastgoed en ondernemingen. De totale onroerendgoedportefeuille bedraagt bijna 1 miljard euro. In 2002 lijfde de groep Nagron Nationaal Grondbezit inclusief twaalf technische handelsondernemingen in. Tot Van Herk Groep behoort ook Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling, een bouwer met een omzet van 20 miljoen euro.

Reageer op dit artikel