nieuws

Recreatiepark bij Speelstad Oranje

bouwbreed

ORANJE – Eigenaar Hennie van der Most bouwt een recreatiedorp bij het overdekte attractiepark Speelstad Oranje in het Drentse dorpje Oranje. Na een procedure van bijna vier jaar heeft hij daarvoor de vergunning gekregen. Manager J. Juurlink legt uit dat het Drentse Landschap in actie kwam tegen de komst van de huisjes, omdat die naast […]

ORANJE – Eigenaar Hennie van der Most bouwt een recreatiedorp bij het overdekte attractiepark Speelstad Oranje in het Drentse dorpje Oranje. Na een procedure van bijna vier jaar heeft hij daarvoor de vergunning gekregen.

Manager J. Juurlink legt uit dat het Drentse Landschap in actie kwam tegen de komst van de huisjes, omdat die naast vogelreservaat Diependal komen. Achter Speelstad Oranje ligt een stuk grond van 15 hectare waar 270 koelwagens worden omgebouwd tot vrolijke pipowagens. “Met de clownachtige huizen mikken we op ouders en kinderen die hun verblijf bij de speelstad willen verlengen”, legt Juurlink van het recreatiepark uit.

Elk huis kost zo�n 35.000 euro. Op het terrein komen speelweides en bij elke recreatiewoning een barbecueplaats. Begin april begint de Van der Most Groep met de bouw.

Reageer op dit artikel