nieuws

Prijs van Harlingen voor diepe Boontjes

bouwbreed

harlingen – De gemeente Harlingen, ontwikkelingsmaatschappij Westergo, het plaatselijke bedrijfsleven en Koninklijke Schuttevaer loven een prijs uit van 7500 euro voor ideeën om het vaarwater de Boontjes van Kornwerd naar Harlingen op 5 meter diepte te houden. Het gaat om een oud probleem. Tweemaal daags, bij laagwater, is de vaardiepte van de Boontjes nog maar […]

harlingen – De gemeente Harlingen, ontwikkelingsmaatschappij Westergo, het plaatselijke bedrijfsleven en Koninklijke Schuttevaer loven een prijs uit van 7500 euro voor ideeën om het vaarwater de Boontjes van Kornwerd naar Harlingen op 5 meter diepte te houden.

Het gaat om een oud probleem. Tweemaal daags, bij laagwater, is de vaardiepte van de Boontjes nog maar 1,5 meter. Zee- en binnenvaart hebben een diepte van 5 meter nodig. Daardoor wordt geregelde vrachtvaart naar Harlingen praktisch onmogelijk.

Geregeld baggeren van de vaargeul is door Verkeer en Waterstaat al afgewezen. De prijsvraag is dan ook gericht op het verzinnen van technische oplossingen anders dan baggeren. De oplossing moet zodanig worden gepresenteerd dat een goede inschatting is te maken van de technische haalbaarheid, de werkzaamheden zelf en de kosten.

Reageer op dit artikel