nieuws

Polylood stabiele en lichte vervanger van loodslabbe

bouwbreed Premium

almere – Polylood weegt eenderde minder dan lood, maar volgens leverancier Vilton is het gewoon als lood te ver- en bewerken. De basis is strekmetaal met een rubberen omhulling.

Polylood is helemaal geen lood, het product is samengesteld uit een aluminium strekmetaal met een omhulling van silian gemodificeerde polymeerrubber. Mede om die reden is het circa 30 procent lichter (4,40 kilogram per vierkante meter) dan lood. Volgens Vilton heeft het namaaklood een grote stabiliteit, waardoor opwaaien wordt voorkomen. Bewerken gebeurt net als bij lood door buigen en kloppen.

Volgens opgave is Polylood niet brandbaar, heeft het materiaal een temperatuurbereik van -40 tot +90 graden Celsius en een horizontale rek van 100 procent. Het is uiteraard bestand tegen ultraviolette straling en ozon. De dikte is circa 2,1 millimeter en de kleuren zijn grijs, zwart en terracotta.

Tijdens de Bouwbeurs introduceert Vilton ook de Click-slab, een lateislab die beschadigingen tijdens het transport van kozijnen moet voorkomen.

De Click-slab wordt met behulp van een kliksysteem op het kozijn vastgezet. Volgens Vilton is het ook een handig product bij renovaties, waar het een simpele oplossing biedt voor het aanbrengen van een lateislab met harde hoek.

Vilton, hal 8, A040.

Reageer op dit artikel