nieuws

Pfleiderer bijna rond met overname Kunz

bouwbreed

neumarkt – Pfleiderer voert exclusieve gesprekken over de overname van de Kunz Groep. Als de overname slaagt ontstaat een concern van 6500 medewerkers met een omzet van 1,6 miljard euro.

Kunz is in Europa en Noord-Amerika een belangrijke aanbieder van spaanplaat en vezelplaat. De sterk op de export gerichte onderneming boekte vorig jaar met 1900 medewerkers een omzet van 650 miljoen euro.

De beursgenoteerde onderneming Pfleiderer verdient zijn geld met de verkoop van houten halffabrikaten, oppervlakteveredeling en technologie voor de aanleg van spoorbanen. Bij het concern met zeventien vestigingen in zeven landen zijn 4500 medewerkers in dienst die gezamenlijk goed zijn voor een omzet van 950 miljoen euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels