nieuws

Oostvaardersdijk eind mei weer open

bouwbreed Premium

LELYSTAD – De Oostvaardersdijk tussen Lelystad en Almere gaat eind mei weer open. De dijk werd in augustus 2003 afgesloten voor het verkeer om te worden opgehoogd en verstevigd. Daardoor moesten de ongeveer 6000 voertuigen die er dagelijks overheen gingen, uitwijken naar de snelweg A6. Bij de start van de klus ging Rijkswaterstaat er vanuit […]

LELYSTAD – De Oostvaardersdijk tussen Lelystad en Almere gaat eind mei weer open. De dijk werd in augustus 2003 afgesloten voor het verkeer om te worden opgehoogd en verstevigd. Daardoor moesten de ongeveer 6000 voertuigen die er dagelijks overheen gingen, uitwijken naar de snelweg A6. Bij de start van de klus ging Rijkswaterstaat er vanuit dat de werkzaamheden zouden duren tot eind 2005. “Die termijn hadden we ruim genomen, rekening houdend met tegenvallers”, laat een woordvoerder weten. Mede door de zachte winters van de afgelopen twee jaren kon de klus sneller worden geklaard.

Naast de versteviging van de waterkering is de Oostvaardersdijk ook opnieuw ingericht. Er zijn parkeerplaatsen en hekken gekomen en een deel is geschikt gemaakt voor wandelaars.

Reageer op dit artikel