nieuws

Ontwikkelaar verliest bouwclaim in Leiden

bouwbreed Premium

leiden – De Wassenaarse projectontwikkelaar R. van de Putte is de bouwclaim voor kantoren aan de Haagse Schouw/Plesmanlaan in Leiden kwijt. Volgens de rechtbank in Den Haag is hij veel te laat met het nakomen van de afspraken uit 1998. Volgens de boeteclausule in het contract moet hij 113.000 euro aan de gemeente betalen. Ook […]

leiden – De Wassenaarse projectontwikkelaar R. van de Putte is de bouwclaim voor kantoren aan de Haagse Schouw/Plesmanlaan in Leiden kwijt. Volgens de rechtbank in Den Haag is hij veel te laat met het nakomen van de afspraken uit 1998. Volgens de boeteclausule in het contract moet hij 113.000 euro aan de gemeente betalen.

Ook de grond aan het Stationsplein mag onteigend worden. Of dat gebeurt is onderwerp van studie van de gemeentelijke juristen. Volgens woordvoerder F. Delemarre van de gemeente zou het ook kunnen, dat Van de Putte de bouw aan het Stationsplein, waaraan hij vorige maand is begonnen, gewoon laat afmaken. Ook die bouw is naar de zin van wethouder R. Hillebrand veel te laat begonnen.

Van de Putte sprak in 1998 met de gemeente af dat het kantorencomplex van het Stationsplein zou worden vervangen door appartementen. Omdat dit veel minder oplevert, kreeg Van de Putte het recht kantoren te bouwen bij de Haagse Schouw.

Jarenlang waren er op beide plaatsen geen bouwactiviteiten, tot ergernis van wethouder Hillebrand. Juist vorige maand liet Van de Putte met de bouw aan het Stationsplein beginnen.

Reageer op dit artikel