nieuws

Omzet van Bouygues stijgt tot 23,4 miljard

bouwbreed

parijs – Bouygues heeft vorig jaar een omzet weggezet van 23,4 miljard euro. De prestatie betekent een verbetering van 7,2 procent ten opzichte van 2003. Het bouwbedrijf Construction van de Franse onderneming zag zijn omzet met 10 procent stijgen tot 5,3 miljard euro. De groei komt zowel uit de thuismarkt als uit het buitenland. Wegenbouwer […]

parijs – Bouygues heeft vorig jaar een omzet weggezet van 23,4 miljard euro. De prestatie betekent een verbetering van 7,2 procent ten opzichte van 2003.

Het bouwbedrijf Construction van de Franse onderneming zag zijn omzet met 10 procent stijgen tot 5,3 miljard euro. De groei komt zowel uit de thuismarkt als uit het buitenland. Wegenbouwer Colas voerde de productie op tot 7,9 miljard euro. Het bedrag ligt 7 procent boven het niveau van 2003. De groei kwam voornamelijk uit Frankrijk. Vastgoedonderneming Immobilier was vorig jaar goed voor 1,3 miljard euro, 5 procent meer dan het voorgaande jaar.

Grootste groei binnen Bouygues realiseerde het telecombedrijf. De omzet steeg met 12 procent tot 3,7 miljard euro. Zender TF1 schreef 2,8 miljard euro in de boeken, 90 miljoen meer dan in 2003. Waterspecialist Saur sloot het jaar af met een omzet van 2,5 miljard euro. De onderneming is inmiddels verkocht aan de investeringsmaatschappij Saur. Bouygues haalde vorig jaar 17 miljard van zijn omzet uit Frankrijk. Het buitenland was goed voor 6,4 miljard euro. De gedetailleerde jaarcijfers van het concern worden op 2 maart gepresenteerd.

Reageer op dit artikel