nieuws

Nuttig gesprek met België over problemen hsl-zuid

bouwbreed Premium

den haag/brussel – De onderhandelingen met België over de problemen rond de hsl-zuid, de snelle treinverbinding tussen Amsterdam en Parijs via Brussel, vorderen maar moeizaam. Dat valt op te maken uit de summiere informatie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Volgens een woordvoerder heeft minister Peijs (verkeer) donderdag een “nuttig vervolggesprek” gehad met de Belgische vice-premier Vande Lanotte. Over “een aantal weken” praten ze verder. Een akkoord kon nog niet worden bereikt, aldus de woordvoerder, die er verder het zwijgen toe deed. Volgens een woordvoerster van Vande Lanotte is voor begin maart een nieuwe afspraak gemaakt.

Sinds enige tijd onderhandelen Peijs en Vande Lanotte in het diepste geheim over de reistijd en de bediening van Den Haag en Breda. Doordat er toch geen nieuw spoor in België komt, valt de reistijd tussen Antwerpen en Brussel een kwartier langer uit dan gepland.

Verder aarzelen de Belgen over een vertakking van de hsl-treinen richting Breda en Den Haag.

Reageer op dit artikel