nieuws

Muiden wil minder woningen op voormalig KNSF-terrein

bouwbreed

muiden – De gemeente Muiden wil minder nieuwe woningen toestaan op het terrein van de voormalige kruitfabriek aan de rand van het gelijknamige dorp.

Met KNSF Vastgoed worden gesprekken gevoerd over aanpassing van de nieuwbouwplannen.

KNSF Vastgoed heeft zich steeds op het standpunt gesteld dat er minimaal 1500 tot 1700 woningen moeten worden gebouwd. Dat aantal is nodig om tot een sluitende grondexploitatie te komen. Het fabrieksterrein van Muiden Chemie is zeer ernstig vervuild. De bodemsanering moet uit de verkoop van de grond worden betaald.

De bevolking loopt te hoop tegen omvangrijke nieuwbouw. Het huidige Muiden telt slechts 1500 woningen. Verdubbeling van het dorp zou de leefbaarheid ernstig aantasten. Vorig jaar nog werd het college van burgemeester en wethouders vanwege de bouwplannen naar huis gestuurd. Wethouder E. Mackay probeert nu te morrelen aan het aantal woningen. Cap Gemini heeft de KNSF-begroting nagerekend. Aanpassingen zijn volgens het college wel degelijk financieel haalbaar. Overeenstemming is er nog niet. De wensen van de ontwikkelaar en de gemeente liggen nog ver uit elkaar.

Bebouwing van het KNSF-terrein maakt deel uit van grootschalige uitbreiding ten oosten van Amsterdam. In en rond Weesp en Muiden moeten de komende vijftien jaar 4500 nieuwe woningen komen.

Reageer op dit artikel