nieuws

Mogelijk claim voor Dam & Partners

bouwbreed

almere- Almere onderzoekt of zij een claim kan indienen bij architect Dam & Partners in Amsterdam. De door dit bureau ontworpen nieuwbouw van het stadhuis, gaat de gemeente 1,35 miljoen euro extra kosten aan zonwering. In 2001 is een vleugel aangebouwd en een bestaande vleugel van twee naar tien verdiepingen opgehoogd. Kosten: bijna 40 miljoen […]

almere- Almere onderzoekt of zij een claim kan indienen bij architect Dam & Partners in Amsterdam. De door dit bureau ontworpen nieuwbouw van het stadhuis, gaat de gemeente 1,35 miljoen euro extra kosten aan zonwering.

In 2001 is een vleugel aangebouwd en een bestaande vleugel van twee naar tien verdiepingen opgehoogd. Kosten: bijna 40 miljoen euro. Vorig jaar zomer is geconstateerd dat de temperatuur in de nieuwbouw opliep tot boven 30 graden.

Uit onderzoek bleek het topkoelingsysteem het gebouw niet voldoende te kunnen koelen en er werd voor 190.000 euro zon- en warmetewerend folie op de ramen van de nieuwe vleugel geplakt. Ook de verhoogde vleugel moet hiervan nog worden voorzien. Volgens de gemeente is de beste oplossing vervanging van alle ramen, maar dat is te duur.

Volgens een woordvoerder kijkt de gemeente of zij Dam & Partners voor een deel aansprakelijk kan stellen voor de kosten. Ook wordt gekeken of het glasinstallatiebedrijf voor de kosten kan opdraaien. De gemeente verwacht dat de folie afdoende helpt.

Reageer op dit artikel