nieuws

\Met kortgerokte Rita de bouwplaats op

bouwbreed

zoetermeer – De komende weken dient een gezellig ingerichte bouwkeet als onderkomen voor de wulpse verschijning Rita Wemmers: kortgerokt, op kekke rubberen laarsjes, blond en niet op haar mondje gevallen.

Wemmers is eigenlijk de actrice Juliette de Wijn en ze presenteert het dagelijkse televisieprogramma �Voor dag en bouw�, speciaal bedoeld voor bouwvakkers en iedere werkdag vanaf half zes te zien op RTL 5. De eerste opnamen worden gemaakt bij Dura Vermeer op de Zoetermeerse Vinex-locatie Heemburgh.

Bij Rita in de keet zit P. Uittenboogaard. De stelleur van Dura Vermeer gaat de hele week het weerbericht presenteren.

Het is de eerste keer dat hij voor een camera zit, maar zenuwachtig is hij niet. “Nee joh! Het gaat hartstikke goed. Ik ben wel in voor dit soort dingen. En omdat ik een wat gebroken vingers heb, had ik toch niets beters te doen. Wie weet word ik wel ontdekt. Ik loop in ieder geval mijn collega�s niet voor de voeten.”

De meeste bouwvakkers op het terrein in Zoetermeer zijn na een paar uur draaien al gewend aan de cameraploeg. Er wordt driftig gefloten en geschreeuwd naar de crew en volgens de producent is het geen probleem mannen te vinden die hun verhaal willen doen. “Alleen het item mop-van-de-dag is lastig. In de schaftkeet is het niet moeilijk, maar voor de camera grappig zijn is toch wat anders.”

J. Scholte heeft er anders geen enkel probleem mee. Als Rita klaagt over de snijdende kou, terwijl ze een deken om haar benen drapeert, voegt de uitvoerder ruwbouw de presentatrice droogjes toe: “Koud is het pas als een ijsbeer een bontjas nodig heeft.”

Voor de draaiende camera vervolgt hij met een “nette vieze mop over een zakzozie”. En even later vraagt hij de voltallige crew of iemand weet welk fruit in chocolade verandert als je het omdraait.

Als iedereen hem het antwoord schuldig blijft, doceert Scholte gespeeld geïrriteerd: “Een peer natuurlijk. Zo moeilijk is dat toch niet?”

De eerste draaidag zit er dan op. In de komende weken bezoekt Rita nog bouwterreinen van Ballast Nedam in Amsterdam en van Van Ommen en de Groot in Rotterdam.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels