nieuws

Kerkrade wacht claims van miljoenen

bouwbreed

kerkrade – Kerkrade krijgt miljoenenclaims voor het tot tweemaal toe stilleggen van de bouw van een scholencampus in Kerkrade-west. College Rolduc brengt een claim van 1,2 miljoen euro in rekening, maar er zijn er meer. Op de nieuwe campus worden college, muziekschool en Vrije Academie gehuisvest, alsmede technische ruimten voor bedrijven. De oplevering van de […]

kerkrade – Kerkrade krijgt miljoenenclaims voor het tot tweemaal toe stilleggen van de bouw van een scholencampus in Kerkrade-west. College Rolduc brengt een claim van 1,2 miljoen euro in rekening, maar er zijn er meer.

Op de nieuwe campus worden college, muziekschool en Vrije Academie gehuisvest, alsmede technische ruimten voor bedrijven. De oplevering van de campus is met maanden vertraagd.

De gemeente legde de bouw stil nadat scheurtjes waren ontdekt in de betonnen pijlers. Later volgde een bouwstop omdat zij twijfelde aan de constructie. De vertraging kost ook onderaannemers, adviesbureaus en leveranciers geld.

De gemeente is opdrachtgever en daarmee �postbus� voor de claims. Kerkrade denkt de schade op zijn beurt te kunnen verhalen op de hoofdaannemer of de leveranciers van foute materialen.

Reageer op dit artikel