nieuws

Kabels frustreren funderingsherstel

bouwbreed

dordrecht – Omleggen van kabels en leidingen in verband met funderingsherstel zorgt in de gemeente Dordrecht voor vertragingen en extra kosten. Dat blijkt uit het rapport �Omleggen van kabels en leidingen voor funderingsherstel� dat op initiatief van de Belangen Vereniging Funderings Problematiek uit Dordrecht tot stand is gekomen. De houten funderingen in Dordrecht worden vervangen […]

dordrecht – Omleggen van kabels en leidingen in verband met funderingsherstel zorgt in de gemeente Dordrecht voor vertragingen en extra kosten. Dat blijkt uit het rapport �Omleggen van kabels en leidingen voor funderingsherstel� dat op initiatief van de Belangen Vereniging Funderings Problematiek uit Dordrecht tot stand is gekomen.

De houten funderingen in Dordrecht worden vervangen omdat de draagkracht van de houten funderingspalen te kort schiet. De funderingen zijn weggerot omdat de grondwaterstand te lang laag is geweest.

In het rapport wordt vastgesteld dat bij het indicatieve en het definitieve funderingsherstel in de gemeente bij de voorgevel vaak niet kon worden gegraven in verband met de ligging van kabels en leidingen. Bij de planontwikkeling was daarmee onvoldoende rekening gehouden. Daardoor zijn vertragingen opgetreden die kunnen oplopen tot wel drie maanden. De extra kosten daarvan lopen op tot duizenden euro per woning, aldus de samenstellers van het rapport.

Reageer op dit artikel