nieuws

Kaba helpt toegang gebouw te beveiligen

bouwbreed

nijmegen – Kaba Nederland BV uit Nijmegen presenteert op de Bouwbeurs drie nieuwtjes op het gebied van veilige toegang tot gebouwen en terreinen.

De Talos S01 is een nieuw tochtwerend toerniket met een slank design. Het volledig glazen dak zorgt voor een aansprekende vormgeving en een maximale transparantie.

De Talos S01 wordt standaard uitgevoerd zonder middenzuil, zodat de glaspanelen van de deurvleugels in het midden nagenoeg naadloos op elkaar aansluiten. Het toegepaste glas is gelaagd en gehard veiligheidsglas. Standaard is ook de uitvoering in geanodiseerd of gecoat aluminium. Optioneel kunnen rvs, zijdemat of hoogglans worden toegepast. De eventuele automatische aandrijving, die zich normaal in het dak van het toerniket bevindt, wordt in dit model onder de vloer of middels een inbouwgroep in de vloer geplaatst.

Ondanks de ranke constructie kan Kaba het type leveren in grote afmetingen tot een buitendiameter van 3300 millimeter. De maximale hoogte is dan 3000 millimeter.

De SLX is de nieuwe schuifdeuraandrijver van Kaba. Dit type is de opvolger van de SLM. Het meest zichtbare voordeel van de nieuwe aandrijver is de geringe hoogte van slechts 10 centimeter. Daarnaast heeft de aandrijver een nieuwe elektronische besturing waardoor het onder andere mogelijk is de aandrijver draadloos te bedienen en te programmeren met behulp van een bedieningsplateau met Bluetooth-techniek.

Verder kan een aantal bedieningscomponenten direct op besturing (CAN bus) worden aangesloten. Ook voorziet de aandrijver standaard in de inbouwmogelijkheid van sensoren en bijvoorbeeld sidescans.

Van het elektronische toegangscontrolesysteem Exos 9300 heeft Kaba nu ook een Nederlandse versie naast de standaardtalen Engels, Duits en Frans. Exos 9300 is geschikt voor het toegangsbeheer van middelgrote tot zeer grote organisaties, zegt Kaba. De applicatie maakt gebruik van een MSDE, MS-SQL server of een Oracle database. In de nieuwe versie is niet alleen de mogelijkheid opgenomen om de menu�s in het Nederlands te tonen, maar zijn ook de modules parkeerbeheer en sleutelbeheer opgenomen.

Registratie

Met de module parkeerbeheer kunnen bijvoorbeeld groepsparkeerplaatsen worden gereserveerd. De sleutelregistratie maakt het mogelijk om in combinatie met een sleutelkast exact te registreren wie welke sleutel heeft uitgenomen. Sleutels waarvoor men niet is geautoriseerd kunnen niet worden uitgenomen. Exos 9300 maakt deel uit van het Kaba Total Access systeem, een totaal pakket aan toegangscontrole.

Kaba Nederland BV, hallen 01 D 152 en 02 C060.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels