nieuws

Instorten terminal door constructiefout

bouwbreed

PARIJS – Het instorten van een deel van een nieuwe terminal vorig jaar op de Parijse luchthaven Roissy-Charles de Gaulle was te wijten aan een constructiefout. Dat concludeert een commissie die onderzoek deed naar het incident in mei 2004. Door het instorten van een deel van het dak en een loopbrug vielen vier doden. Volgens […]

PARIJS – Het instorten van een deel van een nieuwe terminal vorig jaar op de Parijse luchthaven Roissy-Charles de Gaulle was te wijten aan een constructiefout. Dat concludeert een commissie die onderzoek deed naar het incident in mei 2004. Door het instorten van een deel van het dak en een loopbrug vielen vier doden. Volgens het onderzoek was het moderne ontwerp van terminal 2E onvoldoende doordacht en bovendien was de constructie zo zwak dat de dragende kolommen het dak uiteindelijk perforeerden.

Reageer op dit artikel