nieuws

Innosource bouwt CO2-sensor in bij centraal ventilatiesysteem

bouwbreed Premium

lisse – Innosource presenteert op de beurs een verbeterde versie van de Air Comfort Control. De leverancier uit Lisse breidt dit alternatief voor centrale ventilatiesystemen met warmteterugwinning uit met CO2-sensoren. Die zorgen ervoor dat het systeem op basis van luchtkwaliteit ventileert. Het systeem is bedoeld voor nieuwe en bestaande gebouwen.

Decentrale mechanische luchttoevoeren brengen in iedere ruimte verse buitenlucht. De toestellen maken volgens de leverancier weinig lawaai en de toevoer van verse lucht wordt automatisch of met de hand geregeld. Via de afvoerkanalen in keuken, toilet en badkamer voert een centraal toestel de lucht af. De hoeveelheid afgevoerde lucht wordt afgestemd op de hoeveelheid lucht die de toevoerunits aan de woning toevoeren.

De centrale bedieningsklok van de Air Comfort Control regelt de ventilatie in iedere verblijfsruimte afzonderlijk, bijvoorbeeld aan de hand van voorgeprogrammeerde tijden en hoeveelheden. Daarnaast kunnen sensoren op basis van de concentratie koolstofdioxide de luchttoevoer sturen.

De Air Comfort Control draagt in de berekening van Innosource tot 0,23 bij aan het EPC.

Innosource, hal 3, stand D081.

Reageer op dit artikel