nieuws

Illegaal zwembad moet afgebroken

bouwbreed

VIERHOUTEN – Televisiepresentatrice Antoinette Hertsenberg en haar partner Niko Koffeman moeten voor 1 juni hun nieuw gebouwde zwembad in de tuin achter hun huis in Vierhouten afbreken. De gemeente Nunspeet heeft het paar, dat normaal gesproken zélf juridische misstanden aan de kaak stelt, een dwangsom van 15.000 euro opgelegd. Medewerkers van de gemeente ontdekten onlangs […]

VIERHOUTEN – Televisiepresentatrice Antoinette Hertsenberg en haar partner Niko Koffeman moeten voor 1 juni hun nieuw gebouwde zwembad in de tuin achter hun huis in Vierhouten afbreken. De gemeente Nunspeet heeft het paar, dat normaal gesproken zélf juridische misstanden aan de kaak stelt, een dwangsom van 15.000 euro opgelegd.

Medewerkers van de gemeente ontdekten onlangs het illegale bouwwerk in Vierhouten, een dorp middenin het Centraal Veluws Natuurgebied. De bewoners hebben geen bouwvergunning voor het zwembad aangevraagd. Die zouden ze overigens ook niet hebben gekregen, omdat op het gebied een agrarische bestemming rust. Aan wijziging van het bestemmingsplan zal de gemeente niet meewerken, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Hertsenberg presenteert op televisie het consumentenprogramma Radar. Niko Koffeman is bekend als woordvoerder van de Faunabescherming en is voorzitter van Nútopia, de organisatie die is opgegaan in De Nieuwe Omroep.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels