nieuws

Geen verholen goten, maar aansluittrays bij dakkapel

bouwbreed Premium

venhuizen – De verholen goten naast een dakkapel hebben als zwak punt dat zij het hemelwater onder de pannen afvoeren. Dat levert een kritisch detail op aan de onderzijde van de dakkapel. Nedsale uit Venhuizen introduceert op de Bouwbeurs een alternatief, de aansluittray voor vlakke pannen.

Het is een kunststof vormstuk, dat trapsgewijs tussen de dakpannen wordt gelegd. De trays zijn van high impact polystyrol (hips), dat voor verschillende soorten dakpannen, in diverse kleuren en projectmatig wordt geleverd.

Nedsale-dakaccessoires presenteert ook een nieuwe beveiliging tegen het beklimmen van muren, schuttingen en dakranden. Het is de PointFlex-klimbeveiliging. Hij is zo flexibel, dat hij op elke afscheiding aangebracht kan worden. PointFlex is van rvs en heeft dus een lange levensduur. Dakpannen worden steeds vaker verhaakt. Dat maakt het betreden van het dakvlak moeilijk. Nedsale heeft als oplossing ladderhaken in het leveringsprogramma opgenomen. Ze steken boven de pannen uit en bieden de mogelijkheid om een ladder op het dakvlak te leggen, een veiligheidslijn te bevestigen of een plank neer te leggen, zodat bijvoorbeeld onderhoud aan de nok kan worden gepleegd.

Rooflex-rollen

Ten slotte trekt Nedsale de aandacht met Rooflex-rollen van gewafeld aluminium met een butyl kleeflaag. Het materiaal komt in de plaats van lood of zink bij aansluitingen op daken en gevels. Rooflex is licht, leverbaar in diverse kleuren (zwart, rood, bruin, koper en aluminium) en makkelijk te snijden met een mes of schaar. De kleeflaag is afgedekt met een beschermfolie.

Reageer op dit artikel