nieuws

Elf dochters van Walter onderuit

bouwbreed

augsburg – De holding van Walter Bau heeft in Duitsland elf dochterbedrijven in zijn val meegesleept. Bij de kleinere firmas met vestigingen in Beieren, Hamburg en Dresden zijn vijfhonderd medewerkers in dienst.

Eerder al legde het Australische dochterbedrijf van Walter Bau het loodje. De drie grote dochterondernemingen van Walter – Heilit Verkeerswegen, Dywidag Systemen en Dywidag Internationaal – zijn tot dusverre niet getroffen door het faillissement van het moederbedrijf. Curator W. Schneider spant zich tot het uiterste in om de winstgevende ondernemingen te kunnen voortzetten. Tot Walter Bau (na Hochtief, Bilfinger Berger en Strabag de vierde aannemer van Duitsland) behoren vijftig dochterbedrijven.

Topman Bodner van Bilfinger Berger laat geen traan om de problemen bij concurrent Walter. Volgens hem is het faillissement noodzakelijk om eindelijk van de grote overcapaciteit af te komen. Voor kritiek op de houding van de banken ontbreekt aldus Bodner elke grond.

De investeringen van de Duitse bouwers zijn volgens het Statistisch Bundesamt te Wiesbaden in 2003 met 10 procent gedaald tot 1,7 miljard euro. In beide voorgaande jaren krompen de uitgaven met 19 procent (2001) en 15 procent (2002).

Reageer op dit artikel