nieuws

Eigen ontwerp siert Svedex-deur

bouwbreed

varsseveld – De trend om als koper zelf invloed uit te oefenen op het interieur door bijvoorbeeld een eigen tegeltje in badkamer of keuken uit te zoeken, wordt voorgezet met de keuze wat hij voor voorstelling op zijn binnendeuren wenst. Deurenfabrikant Svedex uit Varsseveld presenteert op de Bouwbeurs Expressions by Svedex, een techniek die het mogelijk maakt om een eigen inspiratie te vertalen in een unieke deur.

Eigenaren, architecten en interieurdesigners hebben de mogelijkheid om inrichtingen geheel volgens eigen wens in te vullen met ontworpen voor binnendeuren in full colour. Het concept is voor het bedrijf nog zo nieuw dat Svedex de deuren nog niet kan leveren omdat aan de zijde van de productie nog een en ander moet worden gesleuteld, volgens marketing medewerker Stijn Schwachofer. Maar hij verzekerde dat de deurenfabrikant binnen anderhalve maand de eerste opdrachten kan verwerken.

Als basis voor het nieuwe concept maakt Svedex gebruik van het bestaande deurensysteem met een hart van mdf, een vuren raamwerk en twee hardboard platen aan beide zijden van de deur. De aanvraag verloopt eenvoudig. Mensen kunnen hun ontwerp digitaal aanleveren waarna Svedex de gegevens invoert in het productieproces en de deur wordt voorzien van het gewenste ontwerp. Schwachofer wijst erop dat het een originele print betreft. “We voorzien de deuren van een �echte� inktprint op uv-basis en niet van een folie of sticker die snel loslaat.”

Het programma Expressions omvat verscheidene collecties standaard designs: Stripes met verticale en horizontale lijnpatronen in elke gewenste kleur, Art&Doors met de deur als kunstwerk, Icons met standaard iconen en het programma No-Limit waarbij met eigen design, foto of tekening een afbeelding voor een deur is te maken.

Svedex, hal 1, stand D028

Reageer op dit artikel