nieuws

Driehonderd huizen rond Spieksee Rhede

bouwbreed

rhede – Rondom de Spieksee, een 20 hectare grote recreatieplas bij het Nederduitse grensdorp Rhede, komt een nieuwe wijk met driehonderd woningen, inclusief aanlegsteigers voor boten achter het huis. De eerste fase van de bouw begint binnenkort en betreft 130 huizen. De uitvoering van het totale project duurt ongeveer tien jaar. Bedenker van de nieuwe […]

rhede – Rondom de Spieksee, een 20 hectare grote recreatieplas bij het Nederduitse grensdorp Rhede, komt een nieuwe wijk met driehonderd woningen, inclusief aanlegsteigers voor boten achter het huis. De eerste fase van de bouw begint binnenkort en betreft 130 huizen. De uitvoering van het totale project duurt ongeveer tien jaar.

Bedenker van de nieuwe woonwijk, met 35 verschillende typen huizen, is de Duitse architect Rudolf Lüken, die hiervoor de Spieksee Maritimes Wohnen GmbH oprichtte. Hij heeft inmiddels voldoende geldschieters gevonden om het project te realiseren. De nieuwe wijk rondom de Spieksee krijgt een jachthaven, van waaruit bootbezitters de Eems kunnen bereiken.

Reageer op dit artikel