nieuws

Dordrecht bekent kleur in binnenstad

bouwbreed

dordrecht – Het kleurgebruik in oude en nieuwe architectuur is het thema van het tweedaagse evenement �48 uur kleur�, dat op 5 en 6 maart in Dordrecht wordt gehouden. Tijdens deze dagen heeft de presentatie plaats van een kleurenwaaier met 55 kleuren die speciaal is ontwikkeld voor de monumentale binnenstad van Dordrecht. Volgens de stichting […]

dordrecht – Het kleurgebruik in oude en nieuwe architectuur is het thema van het tweedaagse evenement �48 uur kleur�, dat op 5 en 6 maart in Dordrecht wordt gehouden. Tijdens deze dagen heeft de presentatie plaats van een kleurenwaaier met 55 kleuren die speciaal is ontwikkeld voor de monumentale binnenstad van Dordrecht.

Volgens de stichting is het voor het eerst in Nederland dat een stad op deze manier aandacht besteedt aan het thema kleur en architectuur. Architecten, kleurdeskundigen en medewerkers van de gemeente hebben jaren gewerkt aan de ontwikkeling van de kleurenwaaier. Ze kregen daarbij specialistische hulp van het concern Akzo Nobel. De waaier is bestemd als leidraad voor bestaande en nieuwe panden in de binnenstad. Tijdens het tweedaagse evenement zijn verscheidene historische panden in de Dordtse binnenstad open voor publiek. Bezoekers vinden daar onder meer workshops, demonstraties met pigmenten, schildertechnieken en informatie over kleurprojecten in andere Europese steden. Verder staan op het programma een symposium over kleur, films, rondleidingen en twee tentoonstellingen. Vrijdag 4 maart is er een speciaal programma voor beroepsmatig geïnteresseerden, zoals architecten, historici en bestuurders.

Reageer op dit artikel