nieuws

Doetinchem claimt ruimte woningbouw

bouwbreed Premium

doetinchem – Doetinchem heeft een claim gelegd op een gebied van 64 hectare in Wehl-Zuid. De gemeente wil de ruimte bestemmen voor grootschalige woningbouw. Het gebied, ten zuiden van de spoorlijn Arnhem-Doetinchem, is nu voor een groot deel in handen van agrariërs. Burgemeester en wethouders maken gebruik van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) om een […]

doetinchem – Doetinchem heeft een claim gelegd op een gebied van 64 hectare in Wehl-Zuid. De gemeente wil de ruimte bestemmen voor grootschalige woningbouw.

Het gebied, ten zuiden van de spoorlijn Arnhem-Doetinchem, is nu voor een groot deel in handen van agrariërs. Burgemeester en wethouders maken gebruik van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) om een voorkeursrecht op de grond te vestigen. Als voorwaarde stelt de Wvg dat een gemeente binnen twee jaar tijd moet aantonen welke plannen voor een geclaimde ruimte op tafel liggen.

Wanneer de eigenaren van de grond tot verkoop willen overgaan, moeten zij hun eigendom eerst aanbieden aan Doetinchem. Pas daarna kunnen ze het aan een andere partij verkopen. Doetinchem wil met de maatregel voorkomen dat projectontwikkelaars de grond snel aanschaffen of de prijs opdrijven.

Het gebied in Wehl-Zuid biedt ruimte voor 1600 nieuwe woningen. Het is nog niet bekend hoeveel huizen er daadwerkelijk komen, of in welke fasering wordt gebouwd.

Reageer op dit artikel